2/01/2014

Vaihtelua

Mua kyllästyttää meidän olohuone, se on niin nähty. Tahtoisin uudet verhot ja sohvatyynyt. Tahdon vaihtelua, johan noita verhoja on kohta jo kaksi vuotta katseltu. Miehestäni tämmönen muutoksen halu on outoa. Miksi muuttamaan asioita jos joku toimii jo hyvin. Joo toimii, mutta minä kaipaan vaihtelua. En voi muuttaa mitään "suurempaa" kodissamme ilman, että mies menettää sen takia yöunensa. "Miksi sun piti siirtää sitä lehtikoria kun se oli ihan hyvä siinä edellisessä paikassa?" hän ihmettelee. En siis siirtele mitään, mieheni mielenterveyden takia. En edes lehtikoria vaikka mieli tekisi.
No jos kodin sisustuksessa ei tapahdu mitään muutoksia lähiaikoina, niin meidän elämässä muuten ainakin tapahtuu ja pian. Laskettuun aikaan on alle viisi viikkoa. Tuleva pelottaa ja jopa hieman ahdistaa. Tiedän että kaikki tulee muuttumaan niin paljon. Sitten ei voi lähteä noin vain kaupassa käymään eikä koirien kanssa lenkille. Ja on koko ajan vastuussa toisesta ihmisestä. 

Alkuraskaudessa näin itseni tulevaisuudessa jonain superäitini, jolta hoituu kaikki. Mutta nyt se kuvitelma on haihtunut. Ja nyt näen itseni pyörimässä ympyrää ja ihmettelemässä miten ihmeessä jaksan ja pystyn hoitamaan kaiken.
Tässä vielä niitä ihania ja kannustavia lauseita, joita olen kuullut (pienten lasten vanhemmilta):
"Sitten kun vauva on syntynyt sulla ei enää omaa aikaa"
"Sua väsyttää vaan koko ajan"
"Teidän parisuhde kuolee hetkeksi tai sitten ihan lopullisesti"
"Et sä niitä kestovaippoja jaksa kauan pestä ja siirryt sitten suosiolla niihin kertiksiin"
"Mutta on ne omat lapset silti niin ihania, vaikka mä en olekkaan jaksanut käydä suihkussa viikkoon tai ehtinyt syödä mitään tänään"

7 kommenttia:

 1. Teitä on parisuhteessa kaksi aikuista - omaa aikaa järjestyy kyllä.
  Väsyttää joo, mutta eri tavalla kuin ennen. Ja siihenkin tottuu. Luksusta on nukkua edes kolme tuntia yhdessä pötkössä.
  Parisuhde kärsii tai ainakin muuttuu. Mutta se ei haittaa, jos molemmat ovat tiedostaneet sen jo ennen syntymää. Tietysti muuttuu. Teitä on siinä kahden sijaan kolme ja yksi teistä tarvitsee sitä huomiota about koko ajan. Pienet eleet alkaa merkitä enemmän. Halatkaa, kun menette toistenne ohitse. Naurakaa yhdessä toistenne kömmähdyksille, älkää syytelkö toisianne. Parisuhde kestää, jos ei odota liikoja.
  Suihkussakin ehtii kyllä käydä. Lapsi mukaan suihkuverhon taakse sitterissä/syöttötuolissa. Täällä ainakin loriseva vesi ja rapiseva suihkuverho (+ tietysti äitin pelleily) on ollut ihan parasta.

  Uskallan nämä jo sanoa 7,5 kuukauden kokemuksella. :) Silleen rennosti vaan. Lapsi kaipaa rakkautta ja ruokaa, muut on luksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvoista niille on varmasti käyttöä :)

   Poista
 2. Ei koti siihen kaadu, jos et ehdi jaksa kaikkea tehdä...tärkeintä olet sinä ja lapsesi...kaikki muu on sivusikkoja. Kuten tiskit pyykit ja siivoukset..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan se on, mutta mä olen niin välillä niin hurjan tarkka että koti on tiptop. Jos kodissa on kauhea kaaos mun mieli järkkyy ja omat ajatuksetkin tuntuu kaaokselta. Mutta ehkä siihen tottuu :)

   Poista
 3. Se voi olla tuota tai sitten jotain ihan muuta! Onneksi sitä ei tiedä etukäteen... Mulla 4 lasta ja jokaisen vauva-aika ollut erilainen. Tai jotain yhteneväisyyksiä joidenkin välillä mutta niin paljon erilaista. Kaksi on ollut 4 kuukautta koliikkivauvoja + toinen niistä erityislapsi ja nuorin taas niin unelmavauva joka sitten kaikkien jälkeen palautti hieman uskoa siihen että tälläinenkin vauva-aika voi olla. Luota itseesi ja tee niinkuin hyvälle tuntuu! Jokainen äiti on oman vauvansa paras asiantuntija. Suukota ja sylitä! <3 Tsemppiä viimeisiin viikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin se on varmaan parempi kun ei tiedä mitä sieltä on tulossa...

   Poista
 4. Anonyymi2/03/2014

  Minäkin olin ennen tiptop �� nyt olen onnellinen, kun joku tavara löytyy joskus kohdiltaan. Vasta tämä seitsemän ihmisen ja kissan talous on opettanut sen, että onnellisuus on ajassa erilaista ja tiptop- aika tulee taas ehkä joskus...tai sitten olen itsekin vuosien varrella muuttunut. Ennen kaipasin minäkin kotiin vaihtelua...nykyisin tulppaanikimpun vaihtuminen joulutähteen tuntuu riittävältä muutokselta. Ottakaa iisisti ja nauttikaa jännityksestä ja epävarmuudestakin...elämä on seikkailu ja te selviitte kaikesta riittävän hyvin ja Se riittää.

  VastaaPoista