10/05/2013

Vietnamilainen kaali-nuudelisalaatti ja jättikatkaravunpyrstöt




 Vietnamilainen kaali-nuudelisalaatti ja jättikatkaravunpyrstöjä 3:lle

- 50g riisinuudeleita
- 200g kaalia
- 1 porkkana
- cashewpähkinöitä kourallinen
- korianteria n. ½ dl
- seesaminsiemeniä
- 200g jättikatkaravun pyrstöjä (pakaste)

Kastike:

- 2rkl limemehua
- 1rkl öljyä
- 1tl seesamiöljyä
- 2rkl kalakastiketta
- 1tl riisiviinietikkaa
- 1 iso valkosipulinkynsi
- 1 salottisipuli
- 1 punainen chili
- 1 rkl sokeria
- ½-1tl cayennepippuria
- suolaa

Valmista ensin kastike. Hienonna salottisipuli pieneksi. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Puserra valkosipulinkynsi. Purista limestä mehu. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Laita jääkaappiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi.
Raasta kaali ja porkkana. Keitä riisinuudelit kypsiksi, anna jäähtyä ja pilko pienemmiksi. Yhdistä nuudelit kaalin ja porkkaanaan.
Pilko cashewpähkinöitä hieman pienemmiksi ja heitä salaatin sekaan. Hienonna myös korianteri salaattiin.
Paahda hieman seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla. Heitä salaattiin ja säästä hieman koristeluun.
Kaada kastike salaatin sekaan.
Valmista sulaneet jättikatkaravunpyrstöt. Kuivaa pyrstöt hyvin. Kuumenna pieni tilkka öljyä pannulla ja lisää pyrstöt. Paista 2-3 minuuttia. Ripottele pinnalle hieman suolaa.
Nosta valmiit jättikatkaravunpyrstöt salaatin päälle. Koristele seesaminsiemenillä.


1 kommentti: