10/19/2013

Puoliväli

Raskauteni on nyt puolivälissä. Edelleen koko juttu tuntuu ajoittain hieman epätodelliselta. Seuraavana hetkenä taas hyvin todelliselta kun liikkeet tuntuvat nyt mahan päältäkin.
Minusta on alusta asti tuntunut, että mahatyyppi on poika. 
Ensi viikolla meillä on rakenneultra, siellä luultavasti voitaisiin nähdä onko sukupuoli veikkaukseni osunut oikeaan. En tosin ole vielä varma haluanko tietää sukupuolen. Mies haluaisi.
Raskauden alussa olin aivan varma, että en haluaisi tietää etukäteen, mutta nyt uteliaisuus on saamassa vallan. Toisaalta olisi mahtava yllätys kun sukupuoli selviäsi vasta synnytyksessä.

Olen huomannut kuinka vähän loppujen lopuksi tiesin raskaudesta ja sen tuomista vaivoista etukäteen. Pahoinvoinnista ja turvotuksesta puhuvat kaikki, mutta mihin unohtuivat järkyttävät alaselkäkivut, vatsan outo toiminta ja varsinkin se, että vauvan liikkeet voivat jo näillä viikoilla sattua kauheasti. Tai sitten minulla on vaan matala kipukynnys. Hmm.. kuinka lupaavaa synnytystä ajatellen.

Syöminen on minulle edelleen hieman pakkopullaa, en vain osaa syödä säännöllisesti ja sen seurauksena kiukuttelen miehelleni.
Lisäksi syön aivan liian paljon makeaa ja se on todella outoa, sillä ennen raskautta minun teki harvoin makeaa mieli. Runsaan sokerin nauttimisen takia olenkin alkanut pohtia pitäisikö sittenkin mennä sokerirasitustestiin. Neuvolantäti ei nähnyt sitä kohdallani tarpeelliseksi kun viimeksi tapasimme.
Outoa on myöskin se, että en pysty enää syömään lempi sipsejäni tai dippiäni. Ne maistuvat vaan todella pahoilta. Ehkä hyvä niin.


Tilasimme lastenhuoneeseen Ingela P. Arrheniuksen kissa julisteen. Aivan ihana ja se näyttää niin hyvältä tuolla tummalla seinällä.
Mielessäni on pyörinyt tulevat hankinnat, kuten rattaat. Merkki ja malli on jo päätetty, mutta väri on kysymysmerkki. Musta on turvallinen, mutta kirkkaanpunainenkin houkuttaisi. Mielestäni pojallakin voisi olla punaiset rattaat. Kaikki hempeät värit sekä beige ovat ehdottomasti kuitenkin ei-listalla.
Mieheni on jo aloittanut vanhan pinnasängyn kunnostamisen, se saa uuden valkoisen maalipinnan yllensä.Pinnasängyn lisäksi meille tulee ensisängyksi Amazonas Koala kehto. Äitini tilasi meille vauva-lehden ja tilaajalahjaksi hän saa kyseisen kehdon, jonka hän tietenkin lahjoittaa meille. Kehto kulkee varmasti kätevästi mukana myös mummolaan yökyläilyjä varten.

14 kommenttia:

 1. Ihana tuo koala kehto ♥

  Mulla on sellainen muistikuva, että heti kun se plussa on pärähtänyt testiin, niin sen jälkeen olo on ollut raskasta. Milloin kolottanut mitäkin paikkaa jollei ykä ole lentänyt. :) Mutta aikansa kaikella, palkinto on niin ihana että sen saadakseen sitä jaksaa "kärsiä" ne viikot! :) Onnea puolesta välistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) onneksi on myös niitä parempia päiviä tai no lähinnä tunteja kun mitään paikkaa ei kolota.

   Poista
 2. Ihana kissataulu! Itse hieman kammoan mustia lastenrattaita (no itse asiassa meilllä on mustat Brio Ponyt mutta ne on tuunattu värikkäämmiksi) vaikka musta kyllä on kätevä kun siinä ei lika heti näy. Olen aina haaveillut kirkkaanpunaisista vaunuista, ne olisi niin hienot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas tykkään mustasta kun se on niin ajaton mut tosiaan ehkä hieman tylsä. Me nyt lopulta kuitenkin päädyttiin mustiin.

   Poista
 3. Eräs tuttu pariskunta, kun odotti esikoistaan, mies halusi tietää vauvan sukupuolen vaimo ei.... joten mies sai sen tietää. Aina kaupoissa oli katsellut pieniä mekkoja ja kaikkea vaalenpunaista ja vaimo oli varma, että tyttöhän sieltä sitten tulee. Mutta mies olikin kyöni ja harhaanjohti vaimoaan...ja ihana poikahan sieltä syntyi...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en varmaan kestäisi jos vain mies tietäisi ja aivan varmasti sekin yrittäisi johtaa mua harhaan :)

   Poista
 4. no meille oli tosiaankin tulossa yli 80% varmuudella tyttö, mutta poikahan sieltä tuli että aikamoinen yllätys synnyttäessä. :D ja meillä on kirkkaanpunaiset rattaat. ei niitä sukupuolen mukaan hankittu, vaan ihan värin taki. pastellit oli ehdoton nounou, samoin musta, joka onhelposti kuuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on varmasti ollut todellinen ylläri :)

   Poista
 5. Anonyymi10/19/2013

  Oi,ihanaa aikaa...Ihania hetkiä masuasukin kera <3 Minulla oli jokaisena odotusaikana niin voimakkaita himoja esim. tuorekurkkuun,juoksin kauppaan ja iskin hampaani tuorekurkkuun heti paikan päällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) hassua, että nuo himot on jollain noin vahvoja :) itse en ole vielä himoinnut oikeastaan mitään, jossain vaiheessa oli pieni suolakurkkuhimo, mutta sekin katosi nopeasti.

   Poista
 6. Anonyymi10/31/2013

  ihana blogi, selailin viime yönä instagramia ja löysin sut sieltä :) täältä tuli sulle uusi lukija ihan samoilta hoodeilta, hämeenlinnasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi. Kiva kun löysit tänne :)

   Poista
 7. Oi miten ihana tuo taulu!!! Iloista viikonloppua :)

  VastaaPoista