9/19/2013

Nappia naamaan

Yksi pahimmista vihollisistani on iso ja pinnaltaan karhea pilleri. Kuka sellaisen saa nieltyä?
Nyt kun olen raskaana tulisi minun monipuolisen ruokavalioni lisäksi muistaa oikeasti ottaa ne vitamiinit. Välillä muistan ja toisinaan muistan, mutta en halua niellä sellaista koska en pysty. Kärsin jonkin asteisesta pillerifobia.


Onneksi löytyi pelastus; monivitamiini poretabletit, jotka eivät sisällä A-vitamiinia.
No eteeni tuli taas tänään este. Jalkani ovat nyt raskauden aikana olleet jotenkin super väsyneet, tuntuvat vaan kipeiltä ja puutuvat helposti. Magnesiumia siis ja sitähän meiltä pitäisi löytyä kun mieheni sitä paljon popsii. Avasin purkin ja voi hitto taas niitä järkyttävän kokoisia pillereitä. Pillerin puolittaminenkaan ei auta, sillä silloin pilleriin jää terävät kulmat ja ne vasta inhottavilta tuntuvatkin kurkussa.
Onneksi muistin, että magneesiumia saa myös poretabletteina.
Olen lukenut ahkerasti erästä raskausfoorumia ja siellähän joku sitten hakkui juuri nuo kaupan magnesiumtaletit. Voivat sisältää kuulemma kaikkea turhaa. Taas tuntuu, että teen väärin kun aion tänään marssia lähikauppaan ja ostan huonoja tabletteja. Tunnen itseni jo tarpeeksi huonoksi sen takia, että en saa nieltyä niitä kamalia raskaus plus vitamiinitabletteja.

Välillä muiden neuvot tuntuvat vaan ahdistavilta. Ja joskus koen tekeväni suurtakin hallaa vauvalleni, jos en noudata ohjeita tarkasti. Kuten tänään ja eilen kun raastoin hieman parmesaania ruokani päälle siis juustoa, jota ei ole tehty pasteröidusta maidosta.
Onneksi olen saanut myös hyviä neuvoja ja jotkut neuvot vaan naurattavat.
Äitini kehoitti minua pitämään rintaliivejä, etteivät rintani ala roikkumaan kun ne nyt raskauden myötä kasvavat. En siis ole pitänyt rintaliivejä moneen vuoteen kuin vain satunnaisesti.
Edessäni tulee olemaan imetysliivien osto ja vieläpä niiden päällä pitäminen. Ei sen takia, että pelkäisin rintojeni alkavan roikkua vaan siksi, että niin kuuluu ja pitää tehdä. En minäkään halua kävellä maidot rinnuksilla. Eikö imetysliiveille ole mitään vaihtoehtoa?
Nyt taidan mennä rasvailemaan mahaani, koska niinkin kannattaa/kuuluu tehdä. 

5 kommenttia:

 1. http://www.medcoat.fi/

  Kalvopäällyste pillereille

  VastaaPoista
 2. Mikset murskaa pilleriä ja tunge vaikka jogurtin joukkoon? Koko raskaustouhu on lähtenyt ihan lapasesta. Kummasti ne lapset ennenkin syntyi vaikka syötiin ties mitä ja varsinkin vähän raakaa kalaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voishan ne tietysti murskata :D Eipä aina näköjään tuo järki päätä pakota.
   On kyllä aivan totta, että nykyään vouhotetaan ihan liikaa. Itse olen jo syönyt ties mitä kiellettyä ja sushiakin haluaisin kyllä syödä, mutta sitten haluan varmistua siitä, että kala todellakin on tuoretta. Joulua odotellessa...voi tehdä hieman pahaa kattoa kun muut syö muikunmätiä.

   Poista
 3. Itse käytin urheiluliivejä ja satunnaisesti imetysliivejä. :) Ja vitamiineja aina kun muistin eli kolmen kuukauden satsi riitti sen viisi kuukautta.. Ups. :D Terve lapsi silti tuli. Tosin nyt pitäisi muistaa antaa sille D-vitamiinitippoja kerran päivässä.. No, jos kerran pari viikossa muistaisi, niin sekin olisi jo kotiin päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urheiluliivit on ihan ok, vaikka nekin ahdistaa mua. Kattelin henkkamaukan imetysliivejä ja ne näytti aika rimpuloilta, että ei varmaan tue mitään. Eli semmoset varmaan ostan ettei kiristä tai purista.
   Onneksi joku muukin tekee näitä juttuja vähän sinnepäin ja on silti vielä hengissä :D Ei se oo niin justiinsa :)

   Poista