9/19/2013

Bolognese-kastike soijarouheesta

Herkullinen bolognese vaatii ehdottomasti pitkän kypsytysajan. Oikeean bolognese-kastikkeeseen kuuluu ehdottomasti myös viini, mutta en sitä tällä kertaa käyttänyt. Meiltä ei punkkua kaapista löytynyt, enkä olisi tiennyt mitä tehdä loppupullolle, mies on tämän viikon poissa kotoa ja minähän en voi viiniä siemailla. Mutta ohjeessa olevan veden voi siis korvata viinillä. 
Suosittelen käyttämään luomu kasvisliemikuutioita. Luomussa maku on aivan toista luokkaa kuin tavallisissa liemikuutioissa. Maku on aidompi ja eikä aromivahventeita tai lisäaineita ole. Jos käytät viiniä nesteenä liemikuutiota ei tarvita.


Bolognese-kastike soijarouheesta

- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 400g luomu tomaattimurskaa
- 1prk (70g) tomaattipyreetä
- 1½- 2dl vettä
- 1dl soijarouhetta
- 1 kasvisliemikuutio
- 1tl basilikaa
- 1tl oreganoa
- mustapippuria
- suolaa
- hieman sokeria
- 1-2 rkl sitruunamehua
- oliiviöljyä

 -Koristeluun parmesaania

Silppua sipuli, valkosipuli sekä porkkanat pieneksi. Kuumenna paistokasarissa pieni määrä oliiviöljyä ja lisää porkkanat sekä sipulit. Kuullota.
Lisää loput aineet sekä mausteet. Lisää tarvittaessa suolaa.
Anna kiehua pienellä lämmöllä tunti tai kaksi. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike näyttää liian paksulta.
Tarjoa pastan kanssa ja koristele parmesaaniraasteella.

1 kommentti:

  1. Onpa hyvän näköistä! Blogissasi näyttää muuten olevan hyviä reseptejä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista