7/20/2013

Traumaattinen mustikkapiirakka

Kävimme eilen metsällä koirien kanssa mielessämme kanttarellit. Kanttarelleja ei kuitenkaan vielä näkynyt, mutta mustikkaa oli jonkun verran, joten keräsimme niitä hieman piirakkaa varten. Ja sitten se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, ampiaiminen laskeutui etusormeeni ja pisti. Voi hitto se sattui! Minä kiljuin ja mies oli taas ihmeissään, että mitä minä taas ylireagoin. Etusormeni turposi ihan järkyttävästi ja minä tietysti panikoin, että kohta kuolen siihen myrkkyyn. En kuollut. Minä tihrustin itkua, joten mies katsoi parhaaksi ajaa takaisin kotiin, saatin kuitenkin mustikoita tarpeeksi. Yön aikana turvotus oli onneksi hävinnyt sormesta. Mutta traumat mustikan keräämisestä jäi. Ensi kerralla kerään koneella ja jotkut paksut toppahanskat kädessä.


Tänään tein mustikkarahkapiirakan ja olin ihan varma, että sieltä mustikoiden seasta pomppaa ampiainen. Petoa ei kuitenkaan näkynyt. Piirakka onnistui hyvin, käytin ensimmäistä kertaa intiaanisokeria. Maku on mielestäni parempi kuin valkoisessa sokerissa. Hintaa tietysti kyseisellä sokerilla on enemmän, mutta eipä se meillä vaikuta kun leivontaan niin harvoin. Intiaanisokerissa on hieman vähemmän kaloreita kuin valkoisessa sokerissa ja lisäksi se sisältää hyviä ravintoaineita, joita valkoisessa sokerissa ei ole lainkaan. Voin siis syödä ison palan piirakkaa edes hieman paremmilla mielin, kun tiedän sen olevan ihan pikkusen terveellisempää.

10 kommenttia:

 1. Intiaanisokeri on ollut hankintalistallani jo pitkään (kaverikin suositellut). Postauksestasi sain lisärohkaistusta, joten pitääpä pian muistaa hommata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonii eiku siis inkkarisokeri ostamaan :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja herkullisen näköinen piirakka! :) Saako intiaanisokeria ihan tavallisesta ruokakaupasta vai pitääkö metsästää joku erikois putiikki?
  Minunkin tekisi hurjasti mieli lähteä marjaan, mutta en tiedä oikein täällä kaupungissa sellaisia koloja missä moista voisi tehdä - pitäisi ihan ottaa reppu selkään ja lähteä kotikulmille poimimaan jos mieli tekisi. Voihan se olla, että lähtisikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Saa ihan tavallisesta ruokakaupasta tai ainakin isoimmista. Halvemmaksi tosin tulee ostaa kaupoista, joissa saa itse punnita, siellä kilohinta on halvempi.
   Metsässä on ihan mukavaa, kunhan noi ötökät vaan pysyy kaukana :) Meidänkin pitäisi mennä ihan kunnolla keräilemään mustikkaa kun sitä näyttää nyt olevan meidän kulmilla hyvin.

   Poista
 3. Kiva blogi sulla :) Hyvä että löysin tänne, hyppäänkin kyytiin lukijaksi nyt samantien!

  Anne
  http://elamanisanoina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tervetuloa lukijaksi :) Pitääkin käydä lukaisemassa sinun blogiasi :)

   Poista
 4. Tuossa ensimmäisessä kuvassa on satumaista tunnelmaa! :)
  Mut sit tuosta ampiaisen pistosta. Se on oikeesti ihan järkyttävä kipu, enkä yhtään ihmettele että itkuksi meni. Mua iski joku 10v takaperin amppari kaulaan ja vieläkin muistan miten kauheaa se kipu oli ja itkin minäkin. Oltiin vielä jossain lapissa jonkun tuhottoman pitkän kärrypolun takana jotain katsomassa. Hengissä onneksi selvisin.. vaikka oikeasti menasi paniikki iskeä kun ei mitään sairaaloita tms. ollut lähelläkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Hyi kamala vielä kaulaan pistänyt. Minä uskalsin jo uudelleen mustikoita kerämään, mutta koko ajan olin kyllä varuillani ja peloissani.

   Poista
 5. Moikka! Mihin olet kadonnut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. im back. Kiva, että mua on kaivattu :)

   Poista