7/06/2013

Täällä taas
En ole lukennut yhtäkään blogia lähes kahteen viikkoon. Jotenkin helpottavaa ja samalla ahdistavaa, sillä nyt on hurja luku-urakka edessä.
Palasimme matkaltamme jo yli viikko sitten, mutta jotenkin en vain ole saanut aikaiseksi avata tietokonetta aikaisemmin. Olen kuitenkin kaivannut blogimaailmaa.
Osa syynä tietokonevastaisuuteni saattaa olla myös se, että kärsin jonkin asteisen lomamatkan jälkeisen masennuksen. Suomi on suoraan sanottuna tuntunut hyvin ankealta Samokseen verrattuna. 
Oli ehdottomasti oikea ratkaisu lähteä matkalle eikä rakentaa terassia. Mieheni oli kuin uudestisyntynyt ja minunkin stressitasoni varmasti laski huimasti.
Samos oli kaikkea muuta kuin olin kuvitellut. Luulin paikkaa liian pieneksi ja liian rauhalliseksi. Pythagorionin kaupunki osoittautui kuitenkin tarpeeksi vilkkaaksi meille. Satamakadulla oli kymmeniä ravintoloita ja ostoskadullakin oli ihan tarpeeksi kauppoja. Ja se pelkäämäni määrittelemätön hotelli oli myös ihan hyvä huoneistohotelli, jossa oli jopa mukava uima-allasalue.
Lämpökin helli meitä, useimpina päivinä mittari näytti lähes 40 astetta, joka tosin oli minulle liikaa ja kärsin kahdesti lievän nestehukan. Syy lämpöherkkyyteeni tosin löytyi allergialääkkeistäni, jotka altistavat juuri noille vaivoille.
Käväisimme yhtenä päivänä myös Turkin Kusadasissa, joka oli kamala paikka. En tykkännyt yhtään, basaarimyyjät olivat röyhkeitä ja vihaisia. Lisäksi Kusadasin basaari oli aivan liian iso, saimme siellä kulumaan viisi tuntia! Jos joskus vielä matkustan Turkkiin suuntaan mielummin Alanyan alueelle tai Bodrumiin.
Kaiken kaikkiaan matkamme oli kuitenkin loistava. Rakastuin täydellisesti Samokseen ja sinne tahdon ehdottomasti uudestaan.

1 kommentti:

  1. Tervetuloa takaisin. Kiva kuulla, että matka oli onnistunut. :)

    VastaaPoista