6/03/2013

Spelttiset sämpylät

Mieheni teki viime viikolla herkullisia sämpylöitä joihin hän laittoi speltti rouhetta.


Olen käyttänyt spelttiä ainoastaan muutaman kerran ja vasta nyt ihastuin spelttiin täydellisesti. Meidän keittiössä speltti tulee siis varmasti korvaamaan vehnäjauhot.
Ohjeessa on käytetty hiivaleipäjauhoja, mutta ne voi korvata spelttijauhoilla. Niin mekin teemme seuraavalla kerralla, joka on toivottavasti pian.



Spelttisämpylät 9-12kpl

-3dl Sunspelt karkearouhetta
-5dl vettä
-1-2tl suolaa
-2-3 rkl leipäsiirappia
-25g hiivaa
-6-7 hiivaleipäjauhoja

päälle seesaminsiemeniä/ vast

Laita 3dl spelttirouhetta esimerkiksi kattilaan veden ja suolan kanssa likoamaan noin tunniksi. Lämmitä lionnut speltti/vesi sekoitus kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, siirappi sekä jauhot. Vaivaa taikina ja anna kohota noin kaksinkertaiseksi.

Pyörittele sopivankokoisiksi sämpylöiksi pellille ja ripottele pinnalle siemenet. Voit myös halutessasi jauhottaa pinnan. Laita uuniin ja paista keskitasolla 10-15 min 225 C (200 C kiertoilma) kunnes sämpylät näyttävät kypsiltä.

2 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä aina mielenkiintoisia leivonta- ja ruokaideoita. Näitä voiskin kokeilla. :) Itse en oo varmaan koskaan spelttiä maistanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan :) Speltti on mielestäni yhtä maistuva kuin perus jauho, mutta speltissä on enemmän hyviä ravintoaineita. Mikä on tietysti ihan kiva, jos syö paljon leipää tai pullaa. Itse en oikein pysty syömään ruista, joten kaura ja speltti ovat sitten loistavia kuidun lähteitä.

      Poista