6/03/2013

Pesto-pastasalaatti



Minusta tuli täysjyväpastan ystävä. En ole oikein koskaan pitänyt täysjyväpastasta, se on mielestäni ollut liian tuhdin makuista. Tänään tekemäni ruoka kuitenkin käännytti minut.
Minähän muuten vannon omatekemän peston nimeen, mutta tänään laiskotti joten käytin kaupan pestoa. Jos käytät itse tekemääsi pestoa jätä tästä ohjeesta valkosipulinkynsi pois.


Pesto-pastasalatti 3-4:lle

- 300g täysjyvä penne pastaa
- puolikas kesäkurpitsa
- parsakaali
- 2-3 kevätsipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- kourallinen cashewpähkinöitä
- 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 7-8 tl pestoa
- kourallinen parmesan lastuja

Keitä pasta kypsäksi ja jätä jäähtymään. Pilko kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi ja paista kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä. Kesäkurpitsa saa ottaa reippaasti väriä pintaansa.
Pilko parsakaali sekä kevätsipulit varsineen. Heitä pannulle kesäkurpitsan sekaan ja käännä levystä lämpö pois. Parsakaalia ja kevätsipuleita on tarkoitus kypsentää vain ihan pikkuisen.
Sekoita pastan sekaan murskattu valkosipulinkynsi, pähkinät, aurinkokuivatut tomaatit sekä pesto. Lisää myös paistetut aineet sekaan. Sekoita vielä salaatin sekaan parmesan lastut.

3 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kyllä kokeilla, näyttää todella hyvälle :) Blogissani olisi sinulle tarjolla haastetta http://sekaisakoti.blogspot.fi/2013/06/haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos myös haasteesta, taidan tarttua siihen heti huomenna :)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! Täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista