4/15/2013

Lime-chililohi

Tämmöinen resepti syntyi keittiössämme tänään. Helppo ja nopea valmistaa


Lime-chililohi 2-3:lle

- noin. 400g lohta

Kastike:
 - 1 limen kuori
- Yhden limen mehu
- 1-2 punaista chiliä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 tl öljyä
- 1tl mirin:iä eli riisiviiniä
- ripaus mustapippuria

Pinnalle seesaminsiemeniä


Nypi kalasta mahdolliset ruodot ja leikkaa kahdeksi tai kolmeksi annospalaksi. Aseta kalapalat folion päälle, sen verran suurien, että foliosta saa tehtyä kalalle nyytin.
Valmista kastike. Pese lime kunnolla ja raasta kuori. Purista limestä mehu kulhoon. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi, lisää mehun joukkoon. Sekoita kulhoon myös soijakastike, öljy, mirin sekä rouhi sekaan hieman mustapippuria ja sekoita hyvin. Kaada kastike tasaisesti kalojen päälle, lisää pinnalle limen kuoret ja sulje kalat folioon.
Paista kiertoilmalla 175 asteessa tai tavallisessa uunissa 200 asteessa noin. 20 minuuttia.
Paahda kevyesti pieni määrä seesaminsiemeniä kuivalla ja kuumalla pannulla. Ripottele siemenet kypsien kalapalojen päälle. Kalan seuraksi sopii loistavasti nuudelit tai riisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti