4/20/2013

Kushari eli Egyptiläinen katuruoka

Sain mieheltäni kasviskeittokirjan; Vegestan kasvisruokaa Lähi-idästä. Kirja on täynnä herkullisilta vaikuttavia kasvisreseptejä. Eilen kokkailimme Egyptiläistä katuruokaa eli kusharia, joka oli tosi hyvää.



Kushari 4:lle (ohje kirjasta Vegestan)

- 300g basmatiriisiä
- 250g ruskeita linssejä
- 3 isoa sipulia
- öljyä paistamiseen
- 3-4 vihreää chiliä
- 2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
- 8 tomaattia
- 1rkl tomaattipyreetä
- 2rkl punaviinietikkaa
- ½ dl vettä
- suolaa
- 300 täysjyvämakaroneja

Huuhdo riisi ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista/huuhtele linssit ja keitä kannen alla noin 20-30 min.
Suikaloi 2 sipulia ja kuullota tilkassa öljyä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Nosta suikaleet reikäkauhalla ja siirrä sivuun. Keitä makaronit.
Silppua jäljellä oleva sipuli ja kuullota tilkassa öljyä sipulia, hienonnettua chiliä ja murskattua valkosipulia, kunnes sipuli on pehmeää. Silppua tomaatit ja lisää pannuun, paista muutama minuutti. Lisää tomaattipyre, viinietikka ja vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Valuta pasta ja linssit. Levitä isolle lautaselle ensin riisi, sitten linssit ja lopuksi pasta. Lusikoi tomaattiseos pastan päälle ja koristele paistetuilla sipulisuikaleilla. Jos pidät tulisemmasta ruoasta voit tarjota lisäksi jotain chilikastiketta.

2 kommenttia:

  1. Heissan.

    Haastoin sinut:

    http://saaristonkasvatti.blogspot.fi/2013/04/ikioma-luurankopuuni.html

    Osallistu jos siltä tuntuu. En pahastu lainkaan vaikka et jaksaisi. Halusin vain vinkata mukavan blogisi mahdollisille uusille lukijoille.

    Terveisi, Saariston kasvatti :)

    VastaaPoista
  2. Tervehdys täältäkin! Johan sulle satelee haasteita :)
    Täältäkin meinaan sellainen napsahtaa, kurkkaappa sivuilleni!

    http://pikkukauris.blogspot.fi/2013/04/11-asiaa.html

    VastaaPoista