3/14/2013

Unelmatalo
                                Kuvat Lainattu: Kotihelmi

Mä löysin sen, unelmataloni. Katsokaas tästä.
Voi että mä niin näen itseni tuolla pihalla puuhastelemassa. Olisi muutama kana ja lammas ja koirat yrittäis syödä ne elävältä. Voi se olisi ihanaa. Ihan täydellinen paikka. No ehkä pientä maalausta sisällä tarvis tehdä, mutta muuten kuin minulle tehty. Ei saisi kyllä haaveilla, niin se mieskin aina sanoo ja sitten haaveilee itse heti perään jostain kivitaloista.
Olisi kyllä kiva mennä huvikseen esittelyyn, mutta siellä varmasti tulisi vaan paha mieli kun sitä ei voi saada omakseen. Eiköhän tämmönen talo tuollaisella hinnalla löydä nopeasti itselleen hyvät uudet omistajat.

Olen kuitenkin loppujen lopuksi nyt onnellinen nykyisessä kodissamme, pääsin pois sieltä kaupungin hälystä. Ei tarvitse enää menettää yöuniaan alaovella meluavien teinien takia. Ei tarvitse enää haistella sitä tupakan käryä, kun ne teinit tupakoi alaovella. Ei tarvitse enää herätä yöllä lumiauran kolahduksiin. Voi vihdoin moikata naapureitaan hymyssä suin ja saada jopa iloisen moikkauksen takaisin. Voi rauhassa mennä rönttövaatteissa kauppaan, kukaan ei välitä kun kaikki on yhtä tyylittömiä. Kyllä maalla on mukavaa. Minusta on tullut mukavuudenhaluinen, tylsä ja vanha.

8 kommenttia:

 1. Kyllä kelpais tännekkin :)

  VastaaPoista
 2. Onpas ihana! Mukavuudenhaluisuus, tylsyys ja vanhuus on oikeinkin mukavia tapoja viettää elämäänsä ;) Täällä itse odottelen että miehekkeen kämppä saataisiin myytyä ja voisimme muuttaa maalle keskelle ei mitään... Odottaminen on kamalaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, meidänkin pitäisi asua tässä vielä ainakin vuosi.

   Poista
 3. Näyttääpä ihanalta talolta. Itse viihdyn nyt tosi hyvin meidän rintsikassa, kun ollaan se mieleiseksi remontoitu, mutta silti mulla on salainen haave muuttaa joskus vielä hieman vanhempaan puutaloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä tosi kivan näkönen talo ja piha. Minun mieheni ei kauheasti innostu puutaloista, kai se tarpeeksi saanut kuulla kauhutarinoita homeesta.
   Meillä olisi tuossa tien toisella puolella täydellinen autiotalo ja olohuoneen ikkunasta näkyy vanha kaunis meijeri, molemmat on semmosia rakennuksia joihin voisin muuttaa heti. Mieheni ei taas ikipäivänä ottaisi sellaista urakkaa harteilleen, joten joku tämmönen valmiimpi vanha talo olisi meidän juttu :)

   Poista
 4. Maalle itsekin tahtoisin! Asuin 17 ensimmäistä elinvuottani maaseudulla. Lehmiä, kanoja yms. meillä ei kuitenkaan ollut, mutta peltoa ja puskia kuitenkin! Mutta täällä kaupungissa sitä vaan tulee homehduttua ja häiriinnyttyä naapureiden melusta, kun ei ole varaa ostaa omakotitaloa. :( No, täytyy vain olla kärsivällinen! Kunpa löytyisi edes edullinen vuokra rivitaloasunto. Täällä niitä on vain todella huonosti tarjolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas asuin lapsuuden ja nuoruuden pikkukaupungissa, mutta jotenkin maaseutu on aina vetänyt puoleensa ja haluaisin, että omat mahdolliset lapseni saisivat kasvaa maaseudulla.
   Ei meilläkään olisi kauheasti ollut mahdollisuuksia ostaa isompaa asuntoa jos oltaisiin jääty kaupunkiin.

   Poista