3/04/2013

Istutettu


Olin ehtinyt jo unohtaa kuinka hyvää terapiaa kasvien hoito on tai tällä kertaa lähinnä istutus.
Istutin erilaisia chiliejä, tomaatteja sekä ruusukaaleja. Olin istuttamassa tuoksuherneetkin, mutta netistä luin, että ne kannattaa istuttaa vasta huhtikuussa.
Toivottavasti tänä vuonna olisi parempi onni kasvatusten suhteen. Viime kesänä kärvensin chilit kuumuudessa ja tomaatin taimet taas palellutin. Niin ja ne ruusukaalit istutin liian myöhään, viime kesästä ainakin siis opin jotain.

10 kommenttia:

 1. Ohoh nytkös nämä jo pitää laittaa!! Ihmettelinkin tänään kaupassa, kun joku nainen osti hirveän kasan siemenpusseja :D No nyt löytyi syy :)
  Pitää varmaan itsekin laittaa jotain kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä niitä voisi ruveta jo esikasvattamaan :) Mä olen joka vuosi ollut aina liian myöhässä, mut en tänä vuonna :)

   Poista
 2. Jassoo, pitäisköhän sitä itsekin. Tosin salaatit, rucolat ja persiljat ja tillit menee suoraan penkkiin, niistä tuli viime kesänä niin naminami ja paljon paljon. Mutta tuo chili voisi olla tän kesän haaste. Taidankin käydä kaupoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mullakin menee samoja juttuja suoraan penkkiin samoin kuin porkkanat.
   Chilit on kyllä niin helppoja kasvattaa, muutama vuosi sitten laitoin ekaa kertaa ja oikein yllätyin kuinka helppoa se olikaan ja satoa tuli paljon.

   Poista
 3. Ihania istutuksia! Mie istutin vaan ohraa pääsiäistä silmällä pitäen :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainii kiitos muistutuksesta, pitääkin istuttaa tuota ohraa :)

   Poista
 4. Istuttaminen ja taimien hoito on kyllä hyvin mieltä rauhoittavaa ja rentouttavaa puuhaa! Itsekin olen istutellut jo vaikka mitä, mutta vielä olisi aikamoinen läjä sekalaisia siemeniä kylvettävänä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma täällä ja koko ajan vaan keksin lisää istutettavaa :)

   Poista
  2. Voi olla, että kesällä on parveke niin täynnä, ettei edes meidän katti mahdu sinne. ;D

   P.s. Viime vuosi taisi olla huono satovuosi, kun itsellenikin kävi niin että kaikki kasvit kuolivat ennen kuin ehtivät edes tuottaa mitään. Syypäänä tosin oli pirulliset ötökät, jotka eivät kuolleet myrkytyksistä huolimatta!

   Poista
  3. No sentään syypäänä olivat ötökät eikä "puutarhuri" itse niinkuin täällä :D

   Poista