2/26/2013

Löydettyä

En ole pystynyt pysymään kaukana kirpputoreista. Meillä mieheni kanssa on nimittäin ollut viime aikoina hyvä kirppistuuri.


Ruskea Riihimäen lasin kantti purkki löytyi eurolla Hämeenlinnan suurkirpputorilta.


Riihimäen lasin kirsi (kirsikka) sarjan purkki 2euroa. En ole varma jääkö purkki itselleni, kun en tätä sarjaa kerää. Mutta tosi hyvä löytö, jonka mieheni teki Hämeentien kirppikseltä Hämeenlinnasta. Tykkään todella paljon Hämeentien kirppiksestä, koska siellä selkeästi myy lähialueen mummot ja valikoima on siksi aivan loistava.


Kaksi Riihimäen lasin pikkupurkkia yhteensä 4 euroa. Nuo löytyivät Riihimäen Femmatorilta.
Iso kirkas Riihimäen lasin kantti purkki 2 euroa ja huomasin sitä pestessä, ettei purkkia voi ottaa elintarvikekäyttöön. Purkin tiiviste nimittäin haisee ihan tuhkakupille, eikä tuo pinttinyt tupakan haju tunnu lähtevän millään pois. Tästä lähtien haistelen purkit hyvin ennen ostoa. Purkki löytyi yhdestä Espoon Fidasta, josta löysin myös ruskean samanlaisen purkin, jossa luki kahvi. Äitini tosin varasti purkin minulta...


Mies löysi Riihimäen Femmatorilta hauskan vihreän tuikkukipon. Ei mitään tietoa mikä tämä kippo on, liekö joku Tiimaritavara. Mutta nätti se on silti, sillain oudolla tavalla nätti. Femmatorilta löytyi myös Iittalan Kivi neljällä ja puolella eurolla.
Viime aikoina kirpputoreilta on löytynyt paljon lasitavaraa, seuraavaksi voisi löytyä vaikka tarjottimia. Ja mieluiten Sarviksen hyväkuntoinen ruskea tarjotin halvalla.Jotain ihan uuttakin hankittiin keittiöön. Mieheni pitkään himoitseva Hile design:in suodatinpussiteline. Tykkään.

8 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia löytöjä! Ja tuo vihreä tuikkukippu näyttää kyllä vanhalta. Jos haluat selvitellä alkuperää tarkemmin, niin esim. facen Rätei, lumpui ja retroi -yhteisöön kannattaa ladata kuva ???-kansioon ja kysellä neuvoja. Siellä on tietäväistä porukkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Kippo on kyllä vanhan näkönen, mut voi silti olla esim Ikeaa, se kun on kuiteskin toiminut niin pitkään Ruotsissa.
   Joo olikin mielessä, että pitää tuolta yhteisöstä kysellä.

   Poista
 2. Loistavia löytöjä! :) Täällä Tampereen suunnalla ei kyllä ikinä tule tuollaisia ihanuuksia varsinkaan tuohon hintaan vastaan. Tai sitten oon aina ollut väärään aikaan väärässä paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joo mäkään en ole Tampereen kirppareilta tehnyt mitään superlöytöjä, sieltä löytyy vaan enemmän vaatteita.
   Pääkaupunkiseudun Fidat ja kierrätyskeskukset olen todennut hyvikisi, niistä voi tehdä löytöjä. Osa tavaroista siellä on ihan hirveen hintasta esim Aarikka ja Sarvis. Mutta Riihimäen lasipurkeilla ne ei pidä mitään hirveitä hintoja, en tiedä tunnistaako ne niitä vai ei.
   Ja kai kirpparilla pitää olla hyvä tuurikin mukana. Olen monesti katsonut kun mun edestä viedään pilkkahinnalla tavaraa, kun en itse ehtinyt ennen.

   Poista
 3. Mahti löytöjä! Itelläkin on noita riihimäenlasin maustepurnukoita :) Tuo suodatinpussiteline on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olisi kyllä ihanaa jos kaikki mausteet voisivat olla noissa purnukoissa, mutta taitaa jäädä haaveeksi :)

   Poista
 4. Anonyymi6/14/2014

  Se vihreä kippo on Riihimäen Lasin tuote,suunnitellut Tamara Aladin tai Helena Tynell.

  VastaaPoista
 5. Femmatorilta ostettu on varmaankin Nanny Stillin Riihimäen Lasille suunnittelema esine.
  https://www.google.fi/search?q=nanny+still+tuotanto&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=1L-cU6THHMm7ygOrkYKYAg&sqi=2&ved=0CCMQsAQ&biw=1280&bih=586#q=nanny+still+Fenomena&tbm=isch&imgdii=_

  VastaaPoista