1/20/2013

Soijatäyte pitaleipiin

Herkullinen täyte pitaleipiin soijapaloista. Soijapalat ei ole kuuluneet mun lemppareihin ennen tätä päivää. Mutta nyt kävi niin, että mausteet oli kohdillaan ja palat maistu tosi hyviltä. Suosittelen kokeilemaan. Pitaleivät teimme taas Pastanjauhannan hyvällä ohjeella, se löytyy täältä.


Soijapalatäyte 3-4:lle (riittää noin 6 pitaleipään)

- 2dl soijapaloja
- 3,5dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- öljyä
- 1 punasipuli
- 1 paprika
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 punaista chiliä
- peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
- pieni loraus seesamiöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1-2 rkl sambal olek chilikastiketta
- hieman mustapippuria

Kuori ja pilko punasipuli, paprika ja valkosipulinkynnet pieniksi. Poista chilistä siementet ja pilko. Kuori inkiväärin palanen ja raasta hienoksi.
Laita 3,5 dl vettä pannulle ja heitä sekaan soijapalat sekä liemikuutio. Anna porista keskilämmöllä noin 10 tai kunnes vesi on haihtunut. Siirrä kypsät soijapalat pois pannulta.
Kuumenna pannussa noin 1rkl öljyä ja lisää pilkotut paprikat. Paista muutama minuutti ja lisää sitten pilkottu punasipuli sekä valkosipulit. Paistele taas pari minuuttia. Lisää pannulle soijapalat ja 1rkl lisää öljyä. Laita pannulle myös raastettu inkivääri, chili, pieni loraus seesamiöljyä, soijakastike sekä sambal olek kastike. Rouhi hieman mustapippuri sekaan. Paistele vielä muutama minuutti.



Soijapalatäytteen lisäksi täytimme pitaleivät avokadolla, salaatilla, tomaatilla ja turkkilaisella jugurtilla. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti