1/15/2013

Matkailuhaaste

Sain Sonja's life blogista matkailuhaasteen, kiitos. 
Vihdoin otin oikein itselleni aikaa ja tein tämän haasteen sekä selailin läpi matkakuvia. 
Joo ja iski matkakuume. Argg, eikä matkaa todellakaan ole tiedossa ja vanhempanikin lähtevät parin viikon päästä kahdeksi viikoksi Thaimaaseen, reilua. Ei vaan, on ne sen ansainneet ja on aina hauska kuunnella muiden matkakertomuksia ja katsella valokuvia. Niin, että äiti ja iskä nyt muistatte sitten räpsiä paljon kuvia.

Minä heitän haasteen seuraaville:
-Life tastes good
-Saariston kasvatti


Alkuun pitää laittaa kuva-arvoitus ja sitten vastata kysymyksiin.


Eli kuva-arvoitus. Mistä tämä on?Pelottavin lentoyhtiö, millä olet lentänyt?

Minulla ei ole huonoja tai pelottavia kokemuksia mistään lentoyhtiöstä, vaikka monella olenkin eri yhtiöllä olenkin lentänyt.

Suosikki matkakohde?

Vaikea sanoa yhtä lempparia, mielestäni kaikki paikat ovat käymisen arvoisia. Kreeta on kuitenkin sellainen paikka,johon voisin mennä uudestaan ja uudestaan. Niin ja tietysti Pärnu, siihen en varmaankaan kyllästy koskaan.


Maapallon laitamilla kaukana kiireestä ja hälystä:

Tähän voin kyllä sanoa, että minulle koti on sellainen paikka. Minun ei siis tarvitse lähteä esim mökille rauhoittumaan(onneksi, koska emme sellaista omista :)), koska asun jo melkein maalla. 
On ihanaa palata joka päivä rauhalliseen kotiin ison kaupungin hälystä.

Mieluisin matkaopas?

Netti on paras.
Seuramatka vai itsekseen?

Valmismatkat sopivat parhaiten meille, kohteessa voi sitten mennä enemmän itsekseen, mutta olemme kyllä osallistuneet usein jollekkin järjestetylle retkellekkin. 
Pari vuotta sitten olimme mieheni kanssa Kreetalla ja teimme ominpäin retken Samariaan. Se oli kyllä mielenkiintoista.
Tahtoisin kovasti lähteä joskus kunnon reppureissulle. Haaveissani on tehdä matka junalla Venäjän ja Siperian halki Kiinaan. 
Pahin paikka mahataudin saamiseen?

Mulla on ollut lähes jokaisella matkalla jonkinlaisia vatsaoireita. 
Vuonna 2011 olimme mieheni kanssa Turkissa Alanyassa ja vatsa oli jo lentokentällä kipeä, tästä tosin voi kiittää vain jännitystä. Sitten vatsa olikin koko matkan enemmän ja vähemmän sekaisin.
Jos vielä joskus menen Turkkiin en todellakaan syö sitä jugurttia, jota ne tarjosivat alkuun sellaisen ison leivän kanssa.
Pahin oli kuitenkin samalla matkalla, kun lähdimme bussikuljetuksella lentokentälle keskellä yötä ja matkaakin taisi olla jotain pari tuntia. Mahani oli ihan hirveän kipeä, oksetti, päätä särki, eikä bussissa istuminen ainakaan parantanut asiaa. Lisäksi bussissa ei ollut vessaan, eikä matkan aikana tietenkään pysähdytty. Se oli yksi helvetillinen bussimatka.
Antalyan lentokentällä erehdyimme vielä menemään Burger Kingiin syömään, vaikka minulla oli jo valmiiksi huonoja kokemuksia kyseistä paikasta. Kaikki ruoka(jos sitä nyt voi siksi kutsua) oli ihan hirveetä ja sain siitä vain pahemman olon. 
Lentomatkakin oli alkuun yhtä tuskaa, enkä saanut nukuttua. 
Kone saapui Suomeen aamulla ja samoilla silmillä sekä kipeällä vatsalle mentiin sitten vielä kahdeksitoista ylppärijuhliin. Kaiken tämän jälkeen oli ihan hiton ihanaa rojahtaa omaan sänkyyn.
Nykyään vältän ulkomailla maitotuotteita, sillä vatsani on tottunut vain hylaan tai laktoosittomaan. Enkä ikinä lähde ulkomaille ilman suurta määrää ripulilääkettä tai maitohappobakteereja.Ensimmäinen kulttuurishokki?

Tämä oli Egyptissä Sharm el sheikissä 15-16 vuotiaana. En muista nähneeni juuri ollenkaan paikallisia naisia kyseisellä matkalla. Tämä tuntui minusta silloin aivan oudolta.Ulkomaille muutto?

Muuttaisin vaikka heti ulkomaille, eikä maallakaan olisi niin väliä.

2 kommenttia:

 1. Tulipas reissufiilis noita kuvista. Harmi että tämäkin vuosi taitaa mennä tiukasti Suomen kamaralla... plääh. Vastailen mitä pikimmiten, ehkä heti jo huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sanoa, mutta onneksi Suomessakin on niitä hienoja paikkoja.
   Kiva, että otit haasteen vastaan :)

   Poista