1/20/2013

Buzzaus Dove pure&sensitive

Liityin viime syksynä Buzzadoriin ja ennen joulua sain ekan paketin sieltä.
Buzzador pähkinänkuoressa:
Buzzadorissa voi päästä ilmaiseksi testaamaan uusia tuotteita, sekä jakamaan näytteitä myös ystävillesi.
Voit itse päättää mihin kamppanjoihin osallistut. Kutsuja kamppanjoihin ei tosin välttämättä tule kovin usein.
Tuotteen testauksen ajan voit lähettää salamaraportteja buzzador sivujen, naamakirjan, blogisi  tai twitterin kautta. Lopuksi teet loppuraportin tuotteesta, jossa kerrot mitä sinä ja kaverisi ovat tuotteesta pitäneet. Buzzadoriin voit liittyä TÄSTÄ


Ensimmäinen paketti sisälsi Dove:n pure&sensitive kosteusvoidetta. Voide on alkoholiton ja hajusteeton.
Se on suunniteltu erityisesti kuivan ja herkän ihon hoitoon.
Itse en yleensä juuri käytä kosteusvoidetta muuten kuin kasvoilla. Ihoni on kyllä herkkä, mutta ei juurikaan kuiva, niin en koe, että minun pitäisi rasvailla koko kroppaani joka päivä. Sääret minulla kuitenkin kuivuvat ja nyt olen rasvaillut niitä sitten urakalla.
Dove:n kosteusvoide on ihan peruskamaa. Plussaa hajuttomuudesta ja tehosta; tämä kosteuttaa hyvin.
Miinusta minulta tulee voiteen paksuudesta ja minusta voide ei imeytynyt tarpeeksi nopeasti. Tykkään kosteusvoiteista, jotka kuivuvat minuutissa, eikä iho tunnu enää viiden minuutin päästä tahmaselta.

Päätin sitten kunnolla panostaa ja tutkia mitä tämä kosteusvoide pitää sisällään:
 -Vesi.

-Glyseroli.
Saadaan luonnollisista lähteistä rasvojen hydrauksella ja sokerien fermentaatiolla. Sitä voidaan valmistaa myös synteettisesti.

- Petrolatum. Tunnetummin vaseliini
Jalostetaan maaöljystä (Petroleum). Alkuperänsä vuoksi vaseliiniin liittyy paljon ennakkoluuloja. Maaöljy on periaatteessa ”luonnollinen” ainesosa sillä sitä saadaan maaperästä – ja kun se on kerran jalostettu vaseliiniksi, se ei muistuta enää lainkaan maaöljyä. -Paula Begoun 2009
Kosmetiikassa käytetty vaseliini on erittäin puhdasta, ns. farmakologista laatua ja sitä käytetään laajalti myös mm. lääkevoiteissa. Sitä (ja mineraaliöljyä) pidetään yhtenä turvallisimmista, vähiten ihoa ärsyttävistä, kosteutta säilyttävistä ainesosista, joita on olemassa. Se on erittäin yleisesti käytetty ainesosa ja ei lähes koskaan aiheuta allergiaa. -Paula Begoun 2009

- Stearic Acid eli Steariinihappo.
Rasvahappo. Pehmentävä aine ja stabiloiva aine. -Paula Begoun 2009
Eläinperäinen ainesosa. Ei sovi vegaaneille. Valmistettu steariinista, joka on eläinrasvasta saatua. -Vegaaniliitto 2010

- Glycol Stearate. Pehmentävä aine, emulgaattori, opalisoiva aine, pinta-aktiivinen aine.

- Dimetikoni.
Dimetikoni on silikonijohdannainen, joka on yksi yleisimmistä kosmetiikassa käytetyistä silikoneista. Sitä on mm. ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteissa.
Ympäristöön kertyvä eli bioakkumulatiivinen.

- Isopropyl Isostearate. Ihoa hoitava aine, sideaine, pehmentävä aine.

- Tapioca Starch. Viskoositeetinsäätäjä.

- Potassium Lactate.  Elintarvikelisäaine E326. Kaliumlaktaatti. Hapettumisenestoaine, hapot ja happamuudensäätöaineet. -Elintarviketurvallisuusvirasto Evira 2007

- Sodium PCA.
PCA (Pyrrolidone Carboxylic Acid) on aine, jota on luonnostaan ihossa. Erittäin hyvä kosteutta sitova ainesosa. -Paula Begoun 2009

- Isomerized Linoleic Acid. Ihoa hoitava aine, kalvonmuodostaja.

- Helianthus Annuus Hybrid Oil. Öljy, jota saadaan auringonkukan geneettisestä siemenkannasta, joka sisältää pääasiassa öljyrasvahappoja, mikä erottaa sen auringonkukansiemenöljystä.

- Urea.
Urea on orgaaninen yhdiste, joka on puhtaana valkoista ja kiteistä vesiliukoista ainetta, jolla on ammoniakin haju. Ureaa on luonnostaan mm. hiessä ja virtsassa, mutta kosmetiikassa käytetään synteettisesti valmistettua ureaa. -Paula Begoun 2009
Pienessä määrin urea on kosmetiikassa kosteutta sitova ja ihoa kuoriva aine; suuremmassa määrin se voi aiheuttaa inflammaatiota iholla. -Paula Begoun 2009
Eläinperäinen ainesosa. Ei sovi vegaaneille.

- Gollagen Amino Acids.  
Aminohappoja, joita saadaan hydratusta kollageenista. Hyvä kosteuttava sitova ainesosa. -Paula Begoun 2009

- Lactic acid.
Tehokas ja paljon tutkittu ns. AHA-happo. Mieto pitoisuus tuotteessa: toimii kosteutta sitovana aineena. Korkea pitoisuus tuotteessa: vaikuttava ainesosa ihon AHA-kuorintatuotteissa. -Paula Begoun 2009
Kuorii ihoa kemiallisesti hajottamalla ainetta, joka pitää solut kiinni toisissaan. Saattaa ärsyttää ihoa. -Paula Begoun 2009
Elintarvikelisäaine E270. Maitohappo. Säilöntäaine, hapot ja happamuudensäätöaine. -Elintarviketurvallisuusvirasto Evira 2007

- Clyceryl Stearate. Steariinihappo, monoesteri glyserolin kanssa.

- Stearamide AMP. Vaahdonvahvistaja, viskoositeetinsäätäjä.

- Triethanolamine. Hajua tai makua peittävä aine, puskuroiva aine, emulgaattori, pinta-aktiivinen aine.

- Cetyl Alcohol
Rasva-alkoholi, jota käytetään pehmentävä aineena, emulgaattorina, koostumusta paksuntavana aineena ja raaka-ainepohjana muille ainesosille. Saadaan luonnosta mm. kookoksen rasvasta, mutta voidaan valmistaa myös synteettisesti. Ei ärsytä ihoa. -Paula Begoun 2009

- Magnesium Aluminum Silicate. Magnesiumalumiinisilikaatti. Piihappo, aluminiummagnesiumsuola.
Hieman puuterimainen, kuiva, valkoinen, kiinteä aine. Käytetään kosmetiikassa koostumusta paksuntavana aineena sekä puuterimaisissa tuotteissa. -Paula Begoun 2009

- Carbomer.
Karbomeerit ovat viskositeetinsäätäjiä, joita käytetään pääasiassa geelimäisissä tuotteissa. -Paula Begoun 2009

- Disodium Edta. Kelatoiva aine, viskoositeetinsäätäjä.

- Phenoxyethanol.  Fenoksietanoli.
 Erittäin yleisesti kosmetiikassa käytetty säilöntäaine, jota on lähes kaikenlaisissa kosmetiikkatuotteissa.
Fenoksietanolia pidetään yhtenä vähiten ärsyttävimmistä säilöntäaineista kosmetiikassa. Ei kuulu ns. formaldehydivapauttajiin.
Kosmetiikassa käytetty fenoksietanoli valmistetaan yleensä synteettisesti. Sitä saadaan fenolin (phenol) ja etyleenioksidin (ethylene oxide) reaktiosta korkeassa lämpötilassa ja paineessa. Fenoksietanolia esiintyy myös luonnostaan. Sitä on pieniä määriä mm. vihreässä teessä.

- Methylparaben.  Elintarvikelisäaine E218. Metyyli-p-hydroksibentsoaatti. Säilöntäaine. -Evira 2007

-Propylparaben.  Propyyliparabeeni.
Ainesosan käyttöön kosmetiikassa saattaa liittyä rajoituksia.
Elintarvikelisäaine E216. Propyyli-p-hydroksibentsoaatti. Säilöntäaine. -Elintarviketurvallisuusvirasto Evira 2007

- CI 77891  Titaanidioksidi.
Ainesosan käyttöön kosmetiikassa saattaa liittyä rajoituksia.
Luonnon väriaine
Väri: valkoinen

Nonii tajusikohan kukaan mitään... Minä ainakin jotain. Kaikkia ei tietenkään kiinnosta mitä kosteusvoide sisältää, mutta minua se ainakin kiinnostaa.
Itse en ostaisi Dove:n kosteusvoidetta, en tätä enkä mitään muutakaan Dove:a.
Voiteessa ei olisi mitään vikaa, jos en välittäisi sen sisällöstä, mutta kun välitän ja suosin luonnonkosmetiikkaa. Mutta käytän voiteen kuitenkin "pahuudestaan" huolimatta loppuun, koska ei olisi ekologista heittää sitä loppua menemään.
Loistava kosteusvoide ihmisille, joilla on herkkä iho ja jotka eivät ole yhtä vainoharhaisia lisä- ja muiden aineiden suhteen kuin minä :) Ja jotka eivät ole vegaaneja.
Jos sinua kiinnostaa mitä kosmetiikkasi sisältää tässä pari hyvää sivustoa: incihaku ja cosmetic-check

3 kommenttia:

  1. On kyllä karmaisevalta näyttävä sisällysaineluettelo! Minäkin suosin tuotteita, joissa on mahdollisimman vähän lisäaineita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Mä toivoisin pakolliseksi merkintää kosmetiikkaan, jos se ei ole vegaaninen. Ja tietenkin merkintää, jos kosmetiikkatuote on testattu eläimillä. Ostin monta vuotta sitten koirallemme turkin takkujen selvityssuihkeen ja nauroin selosteelle. Eläinten tuote, jota ei ole testattu eläimillä vaan ihmisillä :)

      Poista
    2. Voi ei, alkoi naurattaa kun mietin minkälaiseen hiuspehkoon tuota koirien selvityssuihketta on oikein testattu! :) Mutta juuri niin, ei eläinkokeille!

      Poista