12/17/2012

Pannunalunen huopapalloista
Nämä pannunaluset lähtivät joululahjoiksi muutamalle sukulaiselle. Hieman käy kateeksi lahjansaajia, sillä pannunalusista tuli niin hienoja. Jossain vaiheessa pitää tehdä itsellekkin samanlainen.
Huovutus oli rankkaa ja aikaavievää hommaa, aluksi huovutimme palloja ensin hieman käsin ja sitten sukkahousuissa pesukoneessa, tulos ei kuitenkaan ollut loistava. Mies huovutti sitten puolet palloista käsin, minulta tuo huovuttaminen ei jostain syystä onnistu. Nämä miehen käsin huovuttamat pallot olivat loistavia, joten tulevaisuudessa teemme huovutuksen käsipelillä ja minä aion myös opetella huovuttamista paremmin.

8 kommenttia:

 1. Vautsi, todella kivat värejä myöten! Minullakin välillä pallot onnistuu, välillä tulee railoja. Neulalla jos laittaa huovutuksen ainakin alkuun, niin onnistuisi kuulemma paremmin. En ole vielä kokeillut neulahuovutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Railot (minu ja mieheni kielellä pyllyvaot) on inhottavia.
   Onneksi ne saa aika hyvin piiloon tämmösessä pannunalusessa, kun asettelee pallot oikein.
   Pitääkin koittaa tuota neulahuovutusta siihen pallon alkuun, viikonloppuna pitäs tehdä muutama pallukka vielä yhteen pannunaluseen.

   Poista
 2. :) Tosi kauniit!
  Mä ostin ystävälleni Taito shopista tällaisen joululahjaksi, maksoi 15e. Olisi kyllä kiva koettaa onnistuisiko itseltä tämän teko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Olet saanut kyllä pannunalusen halvalla, mä olen nähnyt samantyylisiä myytävät 25 eurolla.

   Poista
 3. 15 Euroa on todellakin hyvä hinta tuollaisista, sen verran saa helposti nimittäin uppoamaan pelkkiin materiaaleihin! Pitääpä itsekin käydä seuraavalla kerralla taito-shopissa katsomassa. Olin kerran pesukonehuovutuskurssilla (pitääkin näyttää sieltä satoa, sitten kun jaksan tehdä ajatuksella kootun postauksen). Siellä kokeilleilla onnistui hyvin nuo pallot pesukoneessa. Mutta en ole ihan varma kävivätkö ne kaksi pesua läpi? Sillä pesuaineella oli myös ilmeisesti vähän merkitystä (en kyllä enä muista mikä ainesosa esti sitä huopumista). Mulla ainakin tuo perus omo huovutti tehokkaasti omat sukkani taannoin - se oli kiva siinä vaiheessa vasta huomata että jaa ne olikin 100% villaa ;DD Koititteko itse vain kerran vai useammin? Olen itse haaveillut myös tuollaisista alusista lahjaksi annettaviksi, ja tietenkin itselle. Pitikin häälahjaksi viime kesänä tehdä, mutta kas kummaa, jäi tekemättä. Josko tästä innostuneena vihdoin käyttäisi nuo villat tuolta kaapista pois, jotta erään pelastautumispuku mahtuisi kaappiin.

  Todella herkulliset värit! Ah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Me muuten tilattiin huopamme kehräämö mustasta lampaasta netistä. Siellä on edullisia huovutusvilloja. Tilaukselle tuli postikuluineen hintaa noin kaksikymppiä ja siitä määrästä saisimme neljä pannunalusta jos kaikki pallot olisivat onnistuneet.

   Olisi tosi kivaa jos jaksaisit sellaisen postauksen tehdä.
   Mäkin olen lukenut, että jotkut on pessyt kaksi kertaa pesukoneessa. Mutta mä jaksoin pestä vaan yhden kerran, koska jo yhdestä kerrasta pallot takertuivat sukkahousihin, joiden sisälle ne olivat, mut ehkä sen jälkeen ne pallot olis voinu heittää ihan itsekseen koneeseen pyörimään.

   Poista
 4. Ihania pannunalusia, millä nuo pallot on saatu toisiinsa kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ne on kiinnitetty ihan ommellen tosiinsa karhunlangalla. Ohje löytyy esim täältä http://sysimetsansyysmarkkinat.blogspot.fi/2012/06/pannunalunen-diy.html

   Poista