12/21/2012

Juomia joulupöytään


Meillä oluet kuuluu nykyään vahvasti joulupöydän antimiin, kiitos mieheni, joka opetti minulle, että olut voi oikeasti maistua hyvälle. Viinin juominen on siis jouluisin jäänyt vähemmälle, en nykyään edes pidä punaviinistä, valkoviini kyllä maistuisi alkuruokien kanssa, mutta olut on korvannut myös sen.


Ostimme tämän vuoden joulupöytään Hoegaarden vehnäolutta, joka on tarkoittettu kylmien ruokien kanssa, kuten kalojen. Tätä olutta meillä on tainnut olla useampana jouluna ja toimii aina.
Hoegaarden täytyy tietyti tarjoilla sitruunapalan kera, kuten mielestäni suurinosa venhäoluista.

Lämpimiä ruokia varten ostimme kahta olutta  Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock: ia ja Sinebrychoff: in jouluolutta. Molempia oluita olemme myös kokemaistaneet, Urbock on ihanan savuista ja sopii varmasti täydellisesti kinkun kanssa. Jouluolut taas on aika peruskamaa, mutta pitää sitäkin olla, jos joku ei tykkää erikoisista oluista.


Jälkkärioluena on  Liefmans glükriek, joka on lämmitettävä olut eli niinkuin glögi. Mielenkiintoista, tämmöstä ei olla vielä maistettu.
Ja emme muuten aio juoda kaikki oluita mieheni kanssa kaksin, vaan olemme menossa joulunviettoon vanhemmilleni, jossa on lisää juojia. 


Huomasin muuten tätä kirjoittaessani, että nenäni on ihan tukossa, tajusin, että syyllinen on vieressä oleva hyasintit. Ei siis ole minun kukkani. Taitavat lentää pian lumihankeen.

2 kommenttia:

  1. Tungin omani vessaan, kuten kuvista näkyy. :D Muistaakseni nämä myös jäätyvät ihan kauniisti, että lumihankeen heittäminen ei ole pöllömpi idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo voisi toimia kyllä vessassa, kun siellä harvemmin oleillaan kauhean pitkään :)

      Poista