11/21/2012

Tofua intialaisin maustein

Meillä koettiin eilen "pieni" ruokasota, kun minä kannoin kaupassa kärryihimme rehuja, kauramaitoa ja vain muutaman lihaa sisältävän elintarvikkeen. Olin suunnitellut täksi viikoksi 4 kasvisruokaa, joista kaksi on vegaanisia, 2 liharuokaa ja yhden kalaruoan. Tästä lihan vähyydestä mies ei tykännyt ja hän oli jo sitä mieltä, että tästä lähtien ostamme itse omat ruokamme. Mieli kuitenkin muuttui ymmärtäväisemmäksi illan myötä. Tänään söimme siis vegeruokaa. "Nam! Ituhippiruokaa!" mieheni sanoja lainaten. Oli mielettömän hyvää. Mies lisäsi vielä omaan ruokaansa Poppamiehen  habanerokastiketta. Ohje on tofu keittokirjasta. Soossin kanssa söimme villiriisiä, jota pikkuveljeni kutsui lapsena kynänterä riisiksi, koska eriväriset jyvät näyttävät kynien teriltä.


Kik-attava intialainen

- 200-250g maustamaton tofu
- 4 dl keitettyjä kikherneitä (voit käyttää valmiiksi keitettyjä tai keittää itse)
- 2 rkl öljyä
- 1 punasipuli
- 1 porkkana
- peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna
- 3 tl currya
- 1 tl kuminaa
- 1 tl garam masala mausteseosta
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 prk kookosmaitoa
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl hunajaa
- 3-4 rkl maapähkinävoita

- Lisäksi riisiä

Keitä riisi ohjeen mukaan ja valmista sillä aikaa kastike.
Silppua sipuli ja kuutioi tofu. Kuullota sipulisilppu ja tofu öljyssä. Pilko porkkana pieneksi ja lisää se pannuun paista noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon kaikki mausteet, tomaattipyree, inkivääriraaste, soijakastike ja kikherneet.
Lisää kookosmaito, sitruunanmehu ja hunaja. Anna hautua 10 minuuttia.
Lisää sitten maapahkinävoi ja anna hautua vielä muutama minuutti pienellä lämmöllä.
Tarjoile riisin kanssa ja koristele halutessasi tuoreella korianterilla.

2 kommenttia:

  1. Tää näyttää kyllä ihan hyvälle, voisi itsekkin pistää kokeiluun! :)

    VastaaPoista