11/29/2012

Pähkinänsärkijä


 Vasta viime vuosina olen oppinut tykkäämään suolattomista pähkinöistä ja nyt minustakin pähkinät kuuluvat jouluun. Sitä ennen pidin pähkinöitä pahan makuisina, ala-asteella meille jaettiin joulupussit, joissa oli herkkuja ja aina se pähkinärusina seos jäi syömättä. En vieläkään pidä rusinoista, mutta pähkinät on herkkua.
Löysin pähkinänsärkijän viime vuonna kirppikseltä, epäilin se toimivuutta, mutta ihan kelpo laite se on.
Tällä viikolla nappasin kirppikseltä mukaan koivun tuohesta tehdyn pienen korin, joka toimii nyt roskakorina pähkinän kuorille.
Tahtosin kovasti himmelin ja lainasinkin kirjastosta himmeli kirjan, mutta en taida ehtiä sellaista jouluksi tehdä, pitää kai ostaa valmis himmeli.

4 kommenttia:

 1. Minä haluan kanssa himmelin. Myydäänkö niitä muka jossain? Pakko viikonloppuna katsoa eikö meillä mökillä muka ole himmeliä... voi himmeli. Ihana tuo tuohikori. Pitääkin tehdä tuollaisia (jos saisi joskus tuohta noin ehjänä irti). Itse en osaa vieläkään syödä pähkinöitä, en suolalla enkä ilman. Rusinat taas... aina on rusinalaatikko mukana (siis jos olisin niin tasapainoinen että oikeasti muistaisin ottaa terveellisiä välipaloja mukaan). Oikeasti syön aina suklaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllä niitä myydään, nythän niitä voisi löytyä kun on kaikkia joulumyyjäisiä, niissä olen ainaskin himmeleitä nähnyt.
   Mäkin mietin, että olisi ihana tehdä oikein iso tuohikori, mutta taitaa olla liian haastavaa mulle.
   Sä olet kyllä harvinainen tapaus, en tiedä ketään ihmistä, joka ei tykkäisi suolatuista pähkinöistä :)

   Poista
 2. Meillä sanotaan että tuokkonen! :) (siis se tuohinen kori!) Ja on suloinen kyllä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se oli! Tuokkonen! Juuri noin luki hintalapussakin, mutta ehdin jo unohtaa sen sanan ja mietin postausta kirjoittaessani mikä se oli, on ihan uusi sana minulle :)

   Poista