11/12/2012

Irmelin vierasherkku

Tämä on nyt se herkkkuruoka, jonka ohjeen lupasin eilisessä postauksessa.
Oikeeta retro ruokaa, ei ole rasvaa eikä suolaa säästelty. Todella täyttävä ruoka.


Irmelin vierasherkku 4:lle

Kuori:
- 3 dl juustoraastetta
- 2½-3 dl vehnäjauhoja
- 150g margariinia
- 1 dl kylmää vettä

Jauhelihatäyte:
- 1 iso sipuli
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 400g jauhelihaa
- 2tl suolaa
- valko- tai mustapippuria

Parsatäyte:
- 2 rkl margariinia
- 2rkl venhäjauhoja
- 400g tölkki parsaa liemineen
- 2dl kuohukermaa
- valkopippuria
- 1dl juustoraastetta

Sekoita kuorta varten juustoraaste, vehnäjauhot ja suola. Nypi joukkoon pehmeä margariini.
Lisää lopuksi vesi nopeasti sekoittaen. Anna taikinan jähmettyä kylmässä.

Ruskista jauheliha ja siputut sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna kattilassa 2rkl margariinia. Lisää jauhot ja anna kiehahtaa. Lisää parsatölkin liemi ja kerma vähin erin hyvin sekoittaen. Muhennoksen tulee olla paksua ja kiiltävää. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon paloitellut parsatangot.

Taputtele puolet kuoritaikinasta voidellun uunivuoan pohjalle. Levitä hieman jäähtyneet täytteet päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Levitä loput taikinasta piiraan kanneksi. Kannen ei tarvitse olla tasainen, sillä se tasoittuu uunissa.
Kypsennä 225 asteissa uunissa noin puolituntia.

Piiraan voi tehdä paistamista vaille valmiiksi vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.

1 kommentti:

  1. Kylläpä vaikuttaa herkulta tämä, armoton juustonhimo piinaa uudessa maidottomassa elämässäni...

    VastaaPoista