10/24/2012

Teriyaki-lohi ja paistetut nuudelit

Minusta on näköjään kehittymässä suuri kalan ystävä tai ainakin lohen. Perus kermassa uiva uunilohi on ihan ok, mutta tämä fisu oli todella hyvää.


Teriyaki-lohi 3:lle

- 300-400g lohta
- ½ - 3/4 dl teriyakikastiketta
- valkosipulinkynsi murskattuna
- 1tl seesamiöljyä
- 2 rkl vettä
- 1 rkl soijakastiketta

Valmiste kalat, nypi mahdolliset selkäruodot ja leikkaa kala annospaloiksi. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Pyörittele lohipaloja  kastikkeessa ja jätä marinoitumaan noin puoleksi tunniksi.
Nostele palat uunipellille, jätä ylimääräiset kastikkeet kulhoon. Paista kiertoilmauunissa 150 asteessa tai perusuunissa 175 asteessa ensin 10-12 minuuttia, jonka jälkeen laita uunin grillivastus päälle ja lisää lämpöä reilusti. "Grillaile" vielä n.5min. Sivele kypsän lohen pinnalle vielä kastiketta.

Paistetut nuudelit 3:lle

- 200g nuudeleita
- punainen chili
- muutama kevätsipulin varsi tai ruohosipulia tai purjoa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1tl seesamiöljyä

Valmista nuudelit pussin ohjeen mukaan. Pätki nuudeleita kuitenkin pienemmäksi ennen kuin laitat ne kypsymään, tämä helpoittaa niiden paistamista. Kaada nuudeleista vesi pois. Kuumenna pannulla n.1-2rkl öljyä ja lisää pilkottu chili. Paista hetken aikaa ja lisää sitten nuudelit, paista n.3-5min minuuttia. Lisää pilkotut kevätsipulin varret, seesamiöljy ja soijakastike. Paista vielä minuutti.  

4 kommenttia:

  1. Ai vitsit! Pakko kokeilla! Töissä käydään välillä täällä Helsingissä sellaisessa lounasravintolassa nimeltä Hoku, joka tarjoilee teriakilohta. On vaan älyttömän hyvää! Oonkin miettinyt usein ohjetta :) Siellä tarjoillaan tuo lohi sushiriisin kanssa johon on ripoteltu sesamsiemeniä, kalan alla on aina punakaalia, joka toimii älyttömän hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä on niin helppo tehdä ja toivottavasti maistuu edes vähän samalle. Teriyakikastikeitakin on niin monen makusia, jotkut on maustettu jollain, että tämän kanssa kannattaa olla tarkkana kun marssii sinne kaupan soossihyllylle.
      Toi sushiriisi ja kaali kuulostaa kyllä hyvältä, pitää tehdä semmonen lisäke kun seuraava kerran kokkailen tätä.

      Poista
  2. Anonyymi4/13/2013

    Ihanaa. Löysin blogiisi googlen avulla, kun etsin aasialaistyylistä ruokaohjetta kalalle ja juuri lohelle. Tänään tein. Oli kyllä hyvää ja helppokin tehdä. Mietin pitkään tarvitaanko tuota seesamöljyä, sillä mulla ei sellaista kaapissa ollut ja niin vähän kuitenkin ruokaan menee. Päätin kuitenkin sellaisenkin ostaa ja hyvä, että ostin, sillä kyllähän se sitä makua antaa aivan eritavalla kuin jokin muu öljy.

    -Anna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit:) Meilläkin tätä ruokaa tehdään aika usein juuri sen helppouden takia ja onhan se hyvääkin. Seesamöljy on kyllä tosi hyvää ja sopii juurikin loistavasti aasialaisiin ruokiin.

      Poista