10/12/2012

Soijalasagne


Soijalasagne 4-5:lle

Tomaattikastike:
- 4dl tomattimehua
- 2dl tummaa soijarouhetta
- 1 prk tomaattimurskaa
- 70g tomaattipyreetä
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½tl valkopippuria
- 2tl kuivattua basilikaa
- 1tl oreganoa
- ripaus suolaa

Juustokastike:
- 5dl maitoa
- 2rkl vehnäjauhoja
- 1½ rkl voita
- 3½ juustoraastetta
- ripaus suolaa
- ripaus valkopippuria

Lisäksi:
- juustoraastetta kasatun lasagnen päälle sekä lasagnelevyjä

Laita soijarouheet turpoamaan tomaattimehuun 20 minuutiksi. Leikkaa sipuli ja valkosipulit pieneksi. kuullota ne pienessä määrässä öljyä, lisää sekaan turvonneet soijarouheet tomaattimehuineen. Lisää tomaattimurska ja n.1dl vettä. Anna hautua pienellä lämmöllä 10min. Lisää sitten tomaattipyree sekä kaikki mausteet. Anna hautua vielä 10 minuuttia.
Valmista juustokastike. Sulata voi ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää maitoa pikkuhiljaa, sekoita hyvin. Lisää juustoraaste.Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Aloita lasagnen kasaaminen. Kaada vuoan pohjalle hieman maitoa, niin että vuoan pohja ei enää näy. Laita maidon päälle lasagnelevyt, sitten juustokastiketta ja sen päälle tomaattikastiketta. Jatka kasaamista kunnes aineet loppuvat. Viimeisen kerrokseen lasagnelevyt, juustokastike ja juustoraastetta.
Paista kiertoilmalla 150 asteessa tai normiuunissa 175 asteessa noin tunti. Anna lasagnen vetäytyä ainakin 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä vaikka itse vaihtaisinkin maidon, juustoraasteen ja voin tilalle korvaavat tuotteet :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkin ajattelin korvata maitotuotteet seuraavalla kerralla jollain muulla. Nyt riemuitsin jo siitä, että käytin soijarouhetta ja maku oli silti loistava ilman lihaa, pienin askelin siis.

      Poista