10/09/2012

PITALEIVÄT MAUSTEISELLA POSSUTÄYTTEELLÄ

Tämän päivän ruoka oli puoliksi tehty eilisen jämistä. Paistoin eilen ison possun uunipaistin, jonka sain isältäni. Tänään väänsin siis paistin lopusta ruokaa. Ruuassa oli kaikki minun lempparit; valkosipuli, chili, inkivääri, lime ja soijakastike. Pitaleivät tein itse ja ne oli ihan jees, mutta ei yhtä hyviä kuin viime kerralla. Tällä kertaa kurkin ohjetta eri paikasta kuin viimeksi. Suosittelen käyttämään pastanjauhannan ohjetta, joka löytyy TÄÄLTÄ. Sillä ohjeella olen aina onnistunut.


MAUSTEINEN POSSUTÄYTE PITALEIPIIN 4:lle

- esim 4 kypsää porsaan pihviä tai paistin paloja. (valmista pihvit tai paisti sen pakkauksen mukaan)
- 1 punainen chili
- peukalon kokoinen pala inkivääriä
- pieni punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2rkl soijakastiketta
- 1 lime
- ruokaöljyä

Leikkaa possun pihvit/palat kuutioiksi. Pilko chili, poista siemenet ja malto. Pilko punasipuli pieneksi. Kuori ja raasta inkivääri.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa, lisää punasipuli ja hetken päästä liha, paista muutama minuutti. Lisää chili ja inkivääri ja puserra valkosipuli sekaan. Paista edelleen kuumalla pannulla, liha saa ruskistua kunnolla, älä kuitenkaan polta siä. Paista vielä n.5 min ja vähennä sen jälkeen lämpöä ja lisää soijakastike ja hetken päästä limen mehu. Tarjoa heti.
Pitaleivät täytimme possun lisäksi rucolalla, jäävuorisalaatilla, avokadolla ja turkkilaisella jugurtilla, jonka olimme maustaneet pienllä määrällä barbeque maustetta. Kastike ei saa olla liian vahvaa, ettei se riitele tai peitä mausteista lihan makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti