10/11/2012

PANCETTAPASTA JA HERNEMINTTUTAHNA

Piti tehdä salaatti, mutta mieheni ostamat säilötyt vihreät pavut eivät houkuttaneet yhtään. Sovelsin siis hieman ja lähes samoista raaka-aineista syntyi herkullinen pasta.



Herneminttutahna 4:lle

- 200g pakasteherneitä
- 30-40 mintunlehteä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-2½ dl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 60g parmesanjuustoa
- puolikkaan sitruunanmehu

Sulata herneet. Valmista tahna teho-/sauvasekoittimella. Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Laita maustumaan jääkaappiin.

Pancettapasta 4:lle

- spagettia, varaa yhtä ruokailijaa kohden 75-100g spagettia
- 100-150g pancettaa tai muuta hyvää savupekonia
- n.1dl pinjansiemeniä

Laita pancettan siivut pellille leivinpaperin päälle. Paista 250 asteessa 5-10 minuuttia, riippuen siitä kuinka rapeaa pekonia haluat. Keitä spagetti ohjeen mukaan. Paahda pinjansiemeniä kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Leikkaa paistunut pancettan siivut pienemmiksi ja yhdistä ne valutetun spagetin ja paahtuneiden pinjansiementen kanssa. Tarjoa herneminttutahnan ja parmesaanin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti