10/22/2012

Kanaa Kung Po

Rakastan kiinalaista ruokaa. Olen syönyt muutamassa kiinalaisessa ravintolassa Kung Po kanaa ja ainekset vaihtelevat aika paljon. Tässä minun versioini.



Kanaa Kung Po

- 1 punainen paprika
- 2 sipulia
- yksi pieni kiinankaali (n.300g)
- 400g maustamatonta kanaa
- 1dl cashewpähkinöitä

Marinadi kanalle:
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1tl seesamiöljyä
- 2tl maizenaa
- ripaus suolaa

Kastike:
- 1-2 punaista chiliä
- 3 valkosipulinkynttä puristettuna
- peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna
- 1½ rkl viinietikkaa
- ½ kanaliemikuutio plus 3dl kiehuvaa vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl seesamiöljyä
- 1tl mustapippuria
- 1½ rkl maizenaa
- 1 rkl soijakastiketta

Valmista marinadi kanalle ja laita kana marinoitumaan siksi aikaa kun pilkot kaikki kasvikset.
Pilko kasvikset. Valmista kastike yhdistämällä kaikki aineet. Kuumenna wokpannu ja paista kana. Siirrä kana pannulta pois. Kuumenna pannu uudestaan ja lisää pieni loraus öljyä. Lisää pannulle kiinankaali, paista hetki, lisää sitten paprika ja sipuli.Paista noin 5 minuuttia. Lisää kanat ja kastike sekä pähkinät. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti. Jos kastike vaikuttaa löysältä lisää hieman maizenaa. Tarjoa keitetyn puuroriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti