9/02/2012

KALAA OSTJAKINON TAPAAN


Tämän reseptin olen saanut äidiltäni. Loistava kalaruoka minulle, joka en niin kauheasti välitä kalan mausta, soossi peittää liian kalaisuuden.

Kalaa ostjakinon tapaan 5:lle

-700-800g kirjolohifileetä
-pieni nippu tilliä
-pieni nippu persilijaa
-kuivattu rakunaa
-suolaa
-50-100g oliiveja

Kastike
-2-3 sipulia
-1prk tomaattipyreetä
-2dl kuohukermaa
-voita
Pinnalle
-100g juustoraastetta

Laita kala voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuri, tilliä ja persilijaa. Minä jätin persilijan pois kun en siitä tykkää. Laita kalan päälle myös oliivirenkaita, nämäkin jäi meillä pois, kun mies ei tykkää oliiveista.
Paista sipulit pieneksi pilkotut pienessä määrässä voita. Lisää tomaattipyre ja kerma. Laita soossi kalan päälle.
Paista kalaa 25min kiertoilmalla 155 asteessa ja normiuunissa 175 asteessa. Lisää tämän jälkeen juustoraaste kalan pinnalle ja jatka paistamista 5-10 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti