8/24/2012

WOKKI SOIJAPALOISTA

Kokkailin tänään ekaa kertaa soijapaloista ja hyvää sapuskaa tuli. Mieheni kommentti oli: Kana on parempaa, mut kyl tääki alas menee... Kiitti vaan.



Kylvin tänä kesänä ekat porkkanani ja nyt ne alkaa olemaan jo syötävän kokosia. Ja on muuten tosi hyviä, laitoin niitä wokkiin.




Soijapala wok

-2,5 dl soijapaloja tai suikaleita
Marinadi soijapaloille:
-2 rkl oliiviöljyä
-3 rkl rypsiöljyä
-2 rkl soijakastiketta
-tuoretta inkivääriä reilu peukalon kokoinen pala raastettuna
-puolikas punainen chili tai 1rkl kuivattua chiliä
-ripaus pippuria
-1tl paprika jauhetta
-1 valkosipulinkynsi

Kasvikset ja muut ainekset wokkiin:
-paprika
-puolikas kesäkurpitsa
-2 porkkanaa
-puolikas punainen chili
-1 sipuli
-1 valkosipulinkynsi
-puoli desiä cashewpähkinöitä
-2 tl kurkumaa
-öljyä paistamiseen

Keitä soijapalat kypsäksi kasvisliemellä maustetussa vedessä. Itse keitin niitä n.12 minuuttia. Valmista sillä aikaa marinadi. Valuta soijapaloista vesi pois ja kaada marinaadi päälle. Anna marinoitua ainakin kaksi tuntia.
Pilko kasvikset. Laita öljyä pannulle ja paista ensin paprikoita ja porkkanoita 5 minuuttia, lisää sitten kaikki muut ainekset ja paista vielä 5-10 minuuttia. Tarjoa wokki nuudeleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti