8/20/2012

VÄLIPALAPATUKAT

Kello oli eilen kaksitoista yöllä ja minä sain päähäni valmistaa välipalapatukoita. Nopeeta hommaa, aikaa meni vain 20 minuuttia. Hyviä tuli, mutta olisi pitänyt laittaa enemmän hunajaa ja ehkä hieman vähentää omenamehun määrää niin tulisi rapeita. Ensi kerralla sitten.


 Välipalapatukat

-1pss rainbow natural pähkinäcocktailia, joka sisältää seuraavia pähkinöitä:
-pekaanipähkinä
-manteli
-hasselpähkinä
-parapähkinä
-macadamipähkinä
lisäksi laitoin,
-kuivattua ananasta ja papaijaa
-rusinoita
-6dl kaurahiutaleita
-2-2,5 dl hunajaa
-2,5 dl omenamehua
-ripaus suolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuumenna hunaja ja omenamehu kiehuvaksi. Lisää kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Muotoile kostutetuin käsin massasta patukoita. Paista kiertoilmalla 175 asteessa n.8-10min ja normiuunissa 200 asteessa. Patukat säilyvät huoneenlämmössä kolme viikkoa.


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyviltä! Pitäisi itsekin kokeilla, kaupan patukat maistuvat inhottavan teollisilta... Sulla on kiva blogi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En itsekkään kauheasti tykkää kaupan patukoista, niissä on turhia lisäaineita ja muuta huttua. Parempi tehdä itse niin tietää mitä oikeasti suuhunsa laittaa.

      Poista