7/12/2012

MAUKASTA POSSUA

Tämäkin ruoka on Jamie Oliverin kirjasta. Alkuperäisessa ohjeessa käytetään naudan ulkofileetä, mutta kaupasta sitä ei oikein tahtonut löytyä, joten se vaihtui meillä possun sisäfileeseen. Käytimme ruokaan yhden itse kasvattamamme rawit chilin ja ruoassa oli potkua. Jos ei tulisesta tykkää suosittelen pysymään punaisessa chilipaprikassa.


Maukas possu 3:lle

-600g porsaan sisäfileetä
-merisuolaa
-rouhittua mustapippuria
-1-2 kiinankaalia
-tuoretta pinaattia
-8 rkl soijakastiketta
-valkosipulinkynsi puristettuna
-iso peukalonpään kokoinen pala inkivääriä kuorittuna ja hienoksi raastettuna
-1 chilipaprika
-1 limetin mehu
-3rkl oliviöljyä

Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen valmistusta.
Leikkaa ja nuiji liha pihveksi. Minä tein 600g:sta viisi pihviä.
Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Anna odotella ja maustua kasvisten käsittelyn ajan. Keitä kasvikset vähässä suolassa. Valuta vesi pois. Kaada kasvisten päälle tilkka oliiviöljyä.
Pane jo kasvisten kiehuessa paistinpannu kuumenemaan. Paista pihvit kypsiksi,älä kuitenkaan liian. Mielestäni possu on parasta silloin kun se punertaa vielä ihan pikkuisen. Leikkaa pihvit pienemmiksi ja laita folioon. Roiski päälle soijakastiketta, oliiviöljyä, valkosipulia, chiliä, inkivääriä ja limetinmehua. Laita foliopaketti kiinni hetkeksi.
Nostele kasvikset lautaselle ja pihvit nesteineen niiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti