6/30/2012

KESÄJUHLAT


Tänään vietettin Hengitysliiton Riihimäen osaston perinteisiä kesäjuhlia. Oli hanuristi soittamassa, arpajaiset ja hyvä kahvipöytä, vaikka nyt itse sanonkin. Tein juhliin voileipäkakut, mansikkakakut sekä tiikerikakun. Mansikkakakut olivat gluteenittomia sekä tiikerikakku. Maku ei eronnut ollenkaan tavallisista kakuista, vaikka niin luulin. Lisäksi tein yhden pienen voileipäkakun gluteenittomana.
Voileipäkakkujen teosta mulla olikin kokemusta, mutta mansikkatäytekakun tein ekaa kertaa. Vähän jänskätti tuleeko siitä hyvää, mutta onneks se oli herkullista.

Kinkkuvoileipäkakku 15-20 hlö:lle

- 2 pkt isoja vehnäpaahtoleipiä
- 1 pieni pkt tummaa vuokaleipää
- 200g sulatejuustoa 
- 350g palvikinkkua palana
- 1 paprika
- 1-2 suolakurkkua
- 1 pötkö maksamakkaraa
- 150g ranskankermaa
- kirsikkatomaatteja
- kurkkua
- kinkkuleikkelettä
- meetwurstia
- herneenversoja
- 170g majoneesia

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Sekoita palvikinkku, paprika sekä 100g sulatejuustosta keskenään, itse käytän tähän monitoimikonetta, niin kaikki aineet menevät kätevästi pieneksi ja sekaisin. Sekoita keskenään maksamakkara ja suolakurkku, taas voit käyttää monitoimikonetta.
Kostuta leivät lihaliemellä ja laita täytteitä kerroksittain, niin kauan kuin täytettä ja leipiä riittää. 
Anna kakun muhia jääkaapissa seuraavaan päivään.
Sekoita majoneesi ja loput sulatejuustosta keskenään. Levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku kirsikkatomaateilla, kurkulla, leikkeleillä ja herneenversoilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti