5/13/2012

PEKONIKASTIKE

Olen netistä katsellut pekonikastikkeiden ohjeita,mutta kertaakaan en ole törmännyt samanlaiseen kastikkeeseen, jota meidän perheessä on syöty jo pitkään.
Reseptin olen saanut äidiltäni ja äiti kyllä tekee parhaimman kastikkeen. Omasta ei tule ikinä samanmakuista kuin äidin tekemästä. Todella helppoa ja hyvää ruokaa. Ja kermana pitää ehdottomasti olla kuohukermaa,muuten ei vaan tule niin hyvää, testattu on. Mausteet ovat kuivattuja,ei tuoreita. Ohjeesta riittää neljälle syöjälle.


Pekonikastike 

2 pkt pekonia
purjo
1 prk tomaattipyreetä
½-1 dl ketsuppia
½-1 tl basilikaa
½-1 tl oreganoa
1-2 tl timjamia
1 tl valkosipulijauhetta
4 dl kuohukermaa
(suolaa, jos haluaa)

Pilko pekonit ja purjo pieneksi. Paista ensin pekoneita
5 min ja siirrä ne sitten pois pannulta. Paista pekonin rasvassa
pilkottu purjo, niin että ne ovat pehmeitä.
Lisää sitten pekonit, tomaattipyre, ketsuppi, kerma ja mausteet.
Anna kypsyä miedolla lämmöllä hetken aikaa.
Tarjoa spagetin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti